søndag 28. februar 2010

Litt av en velkomst...

Fra Alta gikk turen videre over vidda. Lett snøvær, men helt greit å kjøre. Koste meg med å prøve å uttale stedsnavn jeg møtte på veien, bare prøv selv: Suolovuopmi, Gievdneguoika, Láhpohuoppal, Cuovddatmohkki.


Fra Karasjok går E6 oppover langs Tana-elva, med Finland rett på andre sida av elva. Ganske kjedelig strekning å kjøre, og grått vær gjorde det ikke noe mer interessant akkurat.. På radioen fikk jeg nesten bare inn finske kanaler, ikke så lett å forstå hva de snakket om - men musikken var grei nok. Og latter er jo internasjonalt, så jeg forsto at det var noe artig de snakket om!
Var meningen at 52 mil skulle gå raskt unna denne siste reisedagen, og det gjorde forsåvidt det, helt fram til Vadsø. De siste 7-8 milene var ifølge kjentmann Lars ikke noe problem. Der tok han feil gitt, for ved Komagsvingen var det stopp. Tror det var en bil som hadde fått problemer det begynte med, for etter lang venting kom det en Viking-bil og hentet en bil. Mye styr med flytting av biler for å få fram brøytebil osv, og det var ikke bare enkelt siden det hadde skavlet seg opp mye snø mellom bilene mens vi ventet. Etter et par timer snirklet det seg en kolonne med biler videre mot Vardø, med tidvis veldig dårlig sikt. Slitsom tur, med mange stopp for å vente på at hjullaster tok unna snø. Brukte over 5 timer fra Vadsø til Vardø, og syns igrunn det var litt av en velkomst værgudene gav meg!
Vanskelig å illustere været, men dette er tatt ved Kiberg. Aner ikke hvor dårlig været egentlig var, men for en uerfaren Snertingdøl opplevdes det hvertfall temmelig tøft. Hadde beregnet å handle mat for helga ved ankomst Vardø, men det skar seg jo. Skulle få nøkkel til leiligheta av en kar når jeg kom fram, og han ringte og lurte på om han skulle handle for meg - så det ordnet seg heldigvis det òg!

Så endelig - etter nesten 250 mil - kom jeg fram til mitt nye hjemsted!1 kommentar:

a.lajord sa...

Det er nok langt mer kontraster der enn i Snertingdalen :)